Slutkonferens den 27 maj

april 1, 2019 sodertornsmodellen.se No comments exist

När vi planerar och bygger våra samhällen gör vi det tillsammans och med en gemensam vision om hållbar utveckling. Nu delar vi i Södertörnsmodellen med oss av våra erfarenheter och visar hur ni kan göra. 

Välkommen på vår slutkonferens!

Tid: 27 maj 2019, kl. 09:30 (programstart kl. 10:00) – 16.00. 

Plats: Münchenbryggeriet. Söder Mälarstrand 25, 118 25 Stockholm.

Mat och dryck: Lunch och fika ingår.

Anmälan: Senast 10 maj på https://sodertornsmodellen.confetti.events

Deltagandet är kostnadsfritt, men utebliven närvaro debiteras 500 kr. 

Frågor om konferensen: Jennie Pettersson, programansvarig. 070-538 08 43, jennie.pettersson@scap.se  

Ladda ner inbjudan som PDF >>

UPPLÄGG SLUTKONFERENS

Under dagen får du veta allt om:

  • Södertörnsmodellens samverkan. Så har projektet fått aktörer från kommun, akademi och näringsliv att samverka för hållbara städer.  
  • Verktyg för kunskapsdriven stadsutveckling. Kunskap och data om ekologiska, ekonomiska och sociala faktorer kan samlas in, analyseras och spridas resurs- och kostnadseffektivt.
  • Vår process för medskapande stadsutveckling. Metoder för att föra in delaktighet och medborgardialoger i vår vanliga planeringsprocess.
  • Metoder för värdeskapande stadsutveckling, eller konsten att planera så att kommun och näringsliv snabbt ser fördelar och jobbar tillsammans.
  • … Och mycket mer om hållbar stadsutveckling! Fullständig agenda inom kort.

Workshops

På eftermiddagen kommer tre parallella workshops hållas inom ramarna för Södertörnsmodellens arbetspaket. Vid anmälan till konferensen kan du i formuläret anmäla intresse till en av dessa.

Fullständigt program och tider inom kort!

Om Södertörnsmodellen:

Ett VINNOVA-finansierat projekt om hållbara städer och samhällen som pågått sedan 2013. Projektet har haft sin utgångpunkt i Södertörnskommunernas utmaningar och syftat till att ta fram forskningsbaserade strategier och metoder i nära samverkan med näringslivet. De färdiga metoderna kan nu användas av alla svenska kommuner samt appliceras internationellt. 

Deltagande parter i Södertörnsmodellen:

KTH, White Arkitekter, Södertörnskommunerna, Södertörns högskola, Ecoloop, Skanska, SKL International, Nordregio, Wallenstam, Göteborgsregionen, Stockholms läns landsting, 2050 Consulting AB. 

Läs mer på www.sodertornsmodellen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *